Üdvözlet!

Üdvözöllek kedves látogató az én kis világomban! Az oldalamat azért hoztam létre, hogy minél több mindent megoszthassak veletek a nagymacskákról és a természetről. Nagyjából 8 évvel ezelőtt vált szenvedélyemmé a honlapszerkesztés és kisebb mélypontokkal, hoszabb zárásokkal cifrázva éveimet most újra megpróbálom visszaállítani oldalam régi fényét. Ha bármi kérdésetek, kérésetek, kívánságotok van nyugodtan írjatok, nem fogom leharapni senkinek a fejét! ^^ Rólam, mint szerkesztőről, amit a legfontosabb tudni, hogy Anettnak hívnak. :D Egy 20 éves fiatal leányzó, aki nagy lendülettel éli a kis életét! :)

----------------------

¤ Home ¤

¤ Macskák ¤

¤ Természet ¤


Itt az oldal kabalája! ^^ Kattoljatok rá, hogy fejlődjön! :P

Kis kabalánk jelenleg kórházban van, nemsokára műtik, az is lehet, hogy újra kell éleszteni! :( Amint hírt kapok róla, írok!

 
Kreatív sarok

 
Cserék

Ha ki szeretnél kerülni ide, akkor írj nekem chatbe! Ide szinte bárki kikerülhet.

Csere ellenőrzés havonta!
Legutóbb frissítve: 2018.01.25.

 
Adatok

Cím: A természet macskái

Szerkesztő: Anett

Téma: macskafélék, természet, egyéb érdekességek

Mottó: "A tigris olyan,mint én: Ragadozó"

Ajánlott felbontás: 1366 x 768 (ez az én gépem felbontása, így ehhez igazítom a kódokat, képeket)

Ajánlott böngésző: Google Chrome

Nyitás: 2012. március 09.

CSS by: CSS kódok + saját alakítások

Elérhetőségek: 

micaanett@gmail.com


megszűnt oldalak

Ahol minden elkezdődött: tiger.sokoldal.hu

Nyitott: már nem tudom (2010-ben valamikor)

Zárt: 2011. április 20.

Ahol minden folytatódott: tigrisek-vilaga.elivepage.com

Nyitott: 2011. április 25.

Zárt: 2012. február 27.

 
Mancsok
Indulás: 2012-03-09
 
Nagymacskák

Tigris

A tigris a veszélyeztetett nagymacskák közé tartozik. Régebben nagyon elterjedt állat volt. Közel-kelettől Távol-Keletig megtalálható volt. Ma már csak Kínában, Tibetben, Szibériában, Mongóliában, Malajziában, Nepálban és Indiában honos. Körülbelül 100 évvel ezelőtt több mint 100.000 tigris élt szabadon Ázsiában, mára kevesebb, mint 70.000 példány él. A tigrisnek régen 9 alfaja volt, de ebből 3 alfaj kihalt és 3 alfaj rendkívül veszélyeztetett: a Szibériai tigris, a Szumátrai tigris és a dél-kínai tigris. A tigris fennmaradását az orvvadászat és az élőhelyek tönkretétele nehezíti meg. Mivel az emberek létszáma folyamatosan növekszik, egyre több erdőt kell kiírtani és ezért a tigrisek egyre kisebb helyre szorulnak. A keleti gyógyászatban tigrisek különféle részeit használják, már több mint 300 éve és ezért vadásszák őket.

¤ Szibériai tigris ¤ Bengáli tigris ¤ A kardfogú tigris ¤


Gepárd

Ez az elegáns, karcsú, hosszú lábú macskaféle sárga alapszínű, fekete foltokkal pettyezett bundát visel, amellyel könnyen rejtve maradhat a fűben prédái szeme elől, amikor csapdát állít nekik. A világ leggyorsabb állataként tartjuk számon, rövidtávon akár a 115 km/h-ás sebességet is képes elérni. Álló helyzetből 70 km/h-ás sebességre mindössze 2 másodperc alatt gyorsul fel. A gepárd nagy sebességű száguldásban valamennyi energiáját felégeti. Ezért, ha néhány száz mérfölden belül nem képes elfogni áldozatát, meg kell állnia.

¤ Szaporodás ¤


Oroszlán

Az oroszlán az afrikai szavannákon honos macskafélék legnagyobbika. A hím fejét sűrű sörény díszíti, melynek színe az aranysárgától a sötétbarnáig változhat. Egy vagy több domináns hím vezetése alá tartozó falkákban él, amelyek nőstényekből és két évnél fiatalabb utódokból állnak. A hímek a hozzájuk tartozó területet hangos morgással védik, és szagjelekkel naponta körülhatárolják.

¤ Szaporodás ¤ Táplálkozás ¤ Ázsiai oroszlán ¤ Berber oroszlán ¤


Hiúz

A hiúz a legnagyobb Európában honos macskaféle. Kedvelt élőhelye az erdő rejtekadó sűrűje, rendkívül ügyes fára mászó, és a folyók átúszása sem okoz számára különösebb gondot. A közönséges hiúznak - mint a macskaféléknek általában - rendkívül fejlett érzékszervei vannak. Hatalmas, kifejező sárga szemének köszönhetően alakult ki róla - egyébként tévesen - az a hiedelem, hogy látása szerfelett éles; bizonyos népeknél ennek következtében terjedt el a mondás: "Olyan a szeme, akár a hiúzé". Értékes bundája miatt szinte egész Közép-Európában kipusztították. Napjainkban, a vadászását tiltó rendelkezéseknek köszönhetően, lassan újra kezdi benépesíteni az erdős vidékeket.

¤ Utódok ¤ Táplálkozás ¤ Vörös hiúz ¤ A párduchiúz ¤ Karakál ¤


Jaguár

Az amerikai kontinens legnagyobb macskaféléjének testhossza, 1 méter 60 centiméter körüli, testtömege pedig nemritkán eléri a 120 kilogrammot is. A zömök teste és rövid lábai segítségével az állat rendkívül ügyesen mozog a sűrű növényzetben. A jaguár jól mászik fára és kiváló úszó. A sárga alapszínű bundát tarkító sötét foltok és rozetták minden egyed bundáján egyedülálló elrendezésűek. Közép- és Dél-Amerikai trópusi erdeiben honos, északi irányban egészen Arizonáig találkozhatunk vele. Kerüli a hegyvidéket, inkább a tágas, mocsaras erdőket kedveli. A fennmaradáshoz megfelelő méretű territóriumát a fák törzsén hagyott karmolásokkal, szaganyagokkal jelöli meg.

¤ Szaporodás ¤ Táplálkozás, vadászat ¤


Leopárd/Párduc

Ez a rendkívül erős macskaféle az afrikai szavannákon és erdőségekben egyaránt honos. Bundájának narancssárga alapszínét rozetta vagy gyűrű formájú foltok díszítik, ami által kiválóan rejtve marad a szavannák sűrű füvében, és az erdő szövevényében is. Magányosan él, ügyesen mászik fára: itt tölti ugyanis idejének nagy részét – a fák ágain zavartalanul ehet, biztonságban alhat.

¤ Leopárd/párduc ¤ Hópárduc ¤ Ködfoltos párduc ¤ Fekete párduc ¤ Leopárdmacska ¤


Ocelot

A ma élő macskafélék közül az ocelot az egyik legszebb. (Persze csak a tigris után! *.* :D)Méreteit tekintve Amerikában a harmadik legnagyobb, a jaguár és a puma után. Testhossza 55 és 80 centiméter között változhat, testtömege eléri a 15 kilogrammot is. Bundájának mintázata annyira sokszínű, hogy nem létezik két egyforma egyed. Az állat szőrzetének alapszíne lehet szürke, sárgás vagy barna, melyet feketével szegélyezett, kávészínű, az állat testének elülső részén nyújtottabb foltok díszítenek. A trópusi esőerdőkben honos, Amazónia nedves dzsungelétől Paraguay száraz erdeiig bárhol fellelhető. Északi irányban egészen Texas déli részéig előfordul.

Hogy jobban rejtve maradjanak a ragadozók szeme elől, a kicsinyek bundája foltos. Külsejüket és kíváncsiságukat tekintve leginkább a házimacska kölykeire hasonlítanak. A fogságban nevelt kicsinyek éppúgy dorombolnak, akár egy cica.

¤ Táplálék ¤ Utódok ¤


Vadmacska

A vadmacska a házimacskánál nagyobb állat. Hosszú, sűrű bundája az oldalán csíkos. Vastag, ám rövid farka mindig fekete foltban végződik. Magányosan barangol az erdőben, megjelölt territóriumáról kíméletlenül elkergeti az odamerészkedő többi egyedet. Területének határait az ujjpárnái között elhelyezkedő mirigyek váladékának szagnyomával jelöli meg, a fatörzsek kapargatásával. A házimacska a szelídítésre alkalmas afrikai vadmacska háziasításának eredményeképp él ma békésen házunk táján, otthonainkban. Az európai vadmacska sokkal agresszívabb, a háziasítására irányuló törekvések sorra kudarcba fulladtak.

¤ Táplálék ¤ Utódok ¤


Puma

Ez a nagyméretű macskaféle arányos testű ragadozó, alakja inkább egy nagy házimacskára, mint félelmetes afrikai nagymacskára hasonlít. A körülbelül 140 cm hosszú állat marmagassága 53-79 cm közötti lehet, testtömege 35-110 kilogramm között változhat. Ez, az egyes populációk közötti, viszonylag nagy méretkülönbség az eltérő elő helyek adottságaihoz való alkalmazkodásnak tudható be. Az amerikai kontinens egyenlítői régióiban kisebb, északon, a kanadai tájakon, valamint délen, a Magellán-szorosig húzódó elterjedési területeken viszonylag nagyobb méretű egyedeket találunk. A szőrzet színben és mintázatában is jelentős eltérések mutatkoznak. Az Észak-Amerika területén élő pumapopulációk bundája ezüstszürke, az Egyenlítő mentén honos pumáké rozsdavörös, míg a délebbi élő helyeket választó pumák szőrzete a szürke különféle árnyalataiban pompázik.

A puma számos viselkedésmódja a házimacskához hasonlít: benedvesített mancsával törölgeti a pofáját, szívesen hempereg hanyatt fekve, és evés közben is ugyanazt a testtartást veszi fel, mint a macska.

¤ Táplálék ¤ Utódok ¤


Halászmacska

Masszív, robusztus testű, rövid lábú macskaféle. Hímje a 12 kilogramm súlyt is elérheti, a nöstény körülbelül fele ekkorára nő. Közép- és Dél-Ázsiában mindenütt megtalálható, bár elterjedése korlátozott: csak igen sűrű növényzettel benőtt, part közeli élőhelyeken, vagy mocsaras vidékeken találkozhatunk vele. Igen jellegzetes mancsa van: ujjai kissé hártyásak, karmai akkor is enyhén kilógnak, ha teljesen visszahúzza őket. Így alkalmazkodott környezetéhez, ilyen végtagokkal ugyanis egyáltalán nem jelent számára nehézséget a mocsaras, iszapos területen történő helyváltoztatás. 

¤ Táplálék ¤


Manul

Házimacska nagyságú állat, testhossza 50 centiméter körüli, súlya 2,5 és 3,5 kilogramm között változik. Testét sűrű szőrzet borítja, melynek színe barna, szürke vagy vöröses, függőleges csíkozással. Magányosan él az Irán keleti részétől Afganisztánon és Mongólián keresztül Kínáig húzódó sztyepp- és hegyvidékeken. A tibeti fennsíkon is találkozhatunk vele, 3000-4000 méteres magasságokban. Egy időben azt tartották, hogy a manultól származik az angóramacska. A két állaton végzett kromoszómavizsgálatok azonban megcáfolták ezt a felvetést.

¤ Táplálék ¤


Ázsiai aranymacska

Ez a macskaféle 15 kilogramm súlyúra nő meg, karcsú testének köszönhetően kimondottan ügyesek a földön, és a fáramászásban egyaránt. Jobban kedveli a lombhullató erdőket, de Délkelet-Ázsia esőerdeiben is mindenütt megtalálható. A macskafélék közül az ázsai aranymacska szőrzetmintázata a legváltozatosabb: lehet csíkos, foltos vagy egyszínű, bundájának alapszíne pedig az aranyszínűtől a feketéig változhat.

¤ Táplálék ¤ Utódok ¤


Cibetmacskafélék

A cibetmacskafélék az Óvilág melegebb tájain élnek, legtöbb fajuk vegyes étrenden. Főleg Afrikában és Dél-Ázsiában honosak. A családba nagyjából a menyéthez hasonló termetű, karcsú, rövid lábú, hosszúkás fejű, hegyes arcú, hosszú, többnyire lecsüngő farkú állatok tartoznak. Végbélnyílásuk közelében két vagy több pézsmaszagú, átható illatú váladékot (az ún. cibetet) termelő mirigyük (cibetmirigyük) van. A cibet zsírnemű, mósuszillatú, kesernyés ízű, frissen fehér, később megsárgul és megbarnul. Kezdetben szivacsos, de a levegőn megszárad. A petymegeknek nincs cibetzacskójuk. Többségük éjjeli állat, de szép számmal vannak nappaliak is. A családba az alábbi 4 alcsalád tartozik: sávos pálmasodróformák, pálmasodróformák, tigrispetymegformák és cibetmacskaformák. (from Wikipédia)

¤ Cibetmacska (Indiai kuvik) ¤ Északi petymeg ¤ A fossza ¤


Szervál

Az afrikai szavannák nappal is tevékeny, hosszú lábú, hiúzszerű kismacskája. Nyurga lába nem a gyors futást biztosítja, hanem a magas fűhöz való alkalmazkodás eredménye. Vadásztechnikája ugyanis egészen más, mint a gepárdé: nem üldözi zsákmányát, hanem belopja azt, és hirtelen ugrással ejti el. Feje a kismacskáéra emlékeztetően gömbölyű, fülei feltűnően nagy lapátfülek. Sárga vagy sárgásvörös bundája hosszanti sávokba pöttyözött. Vérengző ragadozó, mindent elejt, amit csak le tud gyűrni; a kis antiloptól az apró rágcsálókig mindent megfog, de kedvenc csemegéje a sáska. A dögöt sem veti meg. Mivel a bárányokat, kecskegidákat, háziszárnyasokat is elragadja, az ember üldözi.

A fiatalon befogott szervál könnyen megszelídíthető és gazdáját kutya módra mindenhova elkíséri.


Érdekességek

¤ Hogyan menekült meg a szerválkölyök? ~ Motó története. ¤
¤ Aki minden ízlésnek megfelel! ~ A gepárd. ¤
¤ Nőstényoroszlán ~ Az állatok réme. ¤
¤ Harc és szerelem ~ Oroszlán vs. Tigris ¤
¤ Szfinx ~ Isten vagy oroszlán? ¤
¤ Ki az a "papírtigris"? ~ Hát én :D ¤
¤ Jaguár ~ Négylábmeghajtású ¤
¤ Az oroszlán az egyetlen macska, amelyik bőg? ~ Ja, a többi nyávog. ¤
¤ Mely macskák tudnak úszni? ~ Amelyik nem tud, annak ajánlom az úszógumit! :D ¤
¤ Miért világít a macskák szeme? ~ Hallotatok már a lézerről? :) ¤

¤ Mitől lesz egy állat emberevő? ~ Ha fegyverrel kényszerítik ¤

 

Forrás

 
Kiemelt hirdetések

- nincs aktuális kiemelt hirdetés -

 
Apró frissek

Elég sok kép el van tűnve még egy-két menüben. Azokat igyekszem a közel/távoli jövőben visszapótolni! :)

(2017.12.28.)

Mint láthatjátok, hoztam egy kis apróságot így év végére! Remélem, jövőre talán egy picit vissza tudom hozni ide az életet, de nem ígérek semmit, mert annak sosem lett jó vége! 

Kellemes Ünnepeket! ^^ :D

(2017.12.28.)

KÉPREGÉNY! Hogyan halt ki 3 tigris faj: KATT

(2017.02.17.)

 
Navigation
 
Chat

¤ Chat ikonok ¤

Lehetőleg kultúrált körülmények között folyjon a társalgás! :)

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
S.O.S.Adományvonal a hiúzokért

Most egyetlen hívással vagy SMS elküldésével segítheted a WWF munkáját! 

 

 
V.A.J.

- jelenleg nem jelentkeztem semmilyen versenyre -

 
Kitekintés
 

 

CSS Codes


Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |