Üdvözlet!

Üdvözöllek kedves látogató az én kis világomban! Az oldalamat azért hoztam létre, hogy minél több mindent megoszthassak veletek a nagymacskákról és a természetről. Nagyjából 7 évvel ezelőtt vált szenvedélyemmé a honlapszerkesztés és kisebb mélypontokkal, hoszabb zárásokkal cifrázva éveimet most újra megpróbálom visszaállítani oldalam régi fényét. Ha bármi kérdésetek, kérésetek, kívánságotok van nyugodtan írjatok, nem fogom leharapni senkinek a fejét! ^^ Rólam, mint szerkesztőről, amit a legfontosabb tudni, hogy Anettnak hívnak. :D 19 éves egyetemista vagyok, aki nagy lendülettel éli a kis életét! :)

----------------------

¤ Home ¤

¤ Macskák ¤

¤ Természet ¤


Itt az oldal kabalája! ^^ Kattoljatok rá, hogy fejlődjön! :P

 
Kreatív sarok

 
Cserék

Ha ki szeretnél kerülni ide, akkor írj nekem chatbe! Ide szinte bárki kikerülhet.

Csere ellenőrzés havonta!
Legutóbb frissítve: 2017.10.12.

 
Adatok

Cím: A természet macskái

Szerkesztő: Anett

Téma: macskafélék, természet, egyéb érdekességek

Mottó: "A tigris olyan,mint én: Ragadozó"

Ajánlott felbontás: 1366 x 768 (ez az én gépem felbontása, így ehhez igazítom a kódokat, képeket)

Ajánlott böngésző: Google Chrome

Nyitás: 2012. március 09.

CSS by: CSS kódok + saját alakítások

Elérhetőségek: 

micaanett@gmail.com


megszűnt oldalak

Ahol minden elkezdődött: tiger.sokoldal.hu

Nyitott: már nem tudom (2010-ben valamikor)

Zárt: 2011. április 20.

Ahol minden folytatódott: tigrisek-vilaga.elivepage.com

Nyitott: 2011. április 25.

Zárt: 2012. február 27.

 
Mancsok
Indulás: 2012-03-09
 
CITES

CITES
Ne vedd, védd!

Mi a CITES?


A Washingtoni Egyezmény vagy más néven CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora – Egyezmény a veszélyeztetett vadon élő növény- és állatfajok nemzetközi kereskedelméről) 1973-ban jött létre. Magyarország az egyezményhez 1985-ben csatlakozott.

Célja, hogy ellenőrzése alá vonja a veszélyeztetett fajok kereskedelmét, és ezáltal megakadályozza, hogy állat- és növényfajok ezrei a kipusztulás szélére jussanak.

A világméretű megállapodásnak ma már több mint 160 ország tagja, és több mint 35 ezer faj kereskedelmét tiltja és szabályozza.

A kipusztulás szélén álló fajok befogása és kereskedelme szigorúan tilos. Jelenleg közel 800 ilyen fajt sorol fel az egyezmény I. függeléke. A II. függelékben a kevésbé súlyos helyzetben lévő állatok és növények szerepelnek, melyek korlátozott mennyiségben, természetvédelmi hatósági engedélyekkel kereskedelmi forgalomba kerülhetnek. Ezt az úgynevezett CITES-engedélyt hazánkban a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Nemzetközi Természetvédelmi Egyezmények Osztálya (CITES Igazgatási Hatóság) adhatja ki.

Az egyezmény előírásai nemcsak az élő állatokra és növényekre, hanem azok minden részére és származékára, a belőlük készült termékekre is vonatkoznak.

Az Európai Unió és ehhez igazodva Magyarország előírásai sok faj esetében szigorúbbak a CITES alapelőírásainál.

Mikor szükséges a CITES-engedély?


Ha élő állatot, növényt vagy ezekből készült bármilyen terméket szeretne vásárolni, tájékozódjon előre, hogy a kiszemelt ajándék megvétele, behozatala nem tiltott-e, és ha nem, akkor beszerzéséhez milyen engedélyek szükségesek.

Az egyezmény hatálya alá tartozó növény- és állatfajok példányainak országhatárokon történő átszállításához előzetesen kiállított CITES engedély szükséges.

Az export-engedélyek kiállításáért a kivitelt megelőzően az exportáló ország CITES-hatóságához kell fordulni.

Az export-engedély mellé a legtöbb esetben import-engedély is szükséges, amelyet a hazai CITES Igazgatási Hatóságnál kell beszerezni, szintén előzetesen.

Mik az engedély nélküli behozatal következményei?


Azon túl, hogy hozzájárul egyes fajok kipusztításához, rendkívül kellemetlen helyzetbe hozhatja magát, mivel ezeket a példányokat vagy termékeket a határon vagy az országon belül az illetékes hatóságok elkobozzák. Ráadásul eljárást is indítanak az illegális áruk birtokosa ellen, aminek kimenetele – az eset súlyától függően – pénzbírság vagy súlyosabb esetben 1-3 évig terjedő börtönbüntetés is lehet.

Veszélyes emléktárgyak


A népszerű nyaralóhelyeken rengeteg olyan ajándéktárgyat találhatunk, amelyek állatokból vagy növényekből készültek. Közöttük sok olyan is van, ami ellen a legszigorúbb természetvédőknek sem lehet kifogásuk. Ha a turista marhabőr nadrágszíjat vagy fűzfavesszőből készült kosarat vásárol, a helybéli kézművesek megélhetését segíti, a természetet pedig nem károsítja. De a piacokra nagyon sok veszélyeztetett fajból készült szuvenír kerül, ezek árusítása pedig pusztítással jár.

Egyre több embernek kéne gondolnia vásárlásuk következményeire, hiszen a legtöbb turista szereti a természetet, és csak tájékozatlanságból vagy meggondolatlanságból járul hozzá az élővilág rombolásához. Ám ma már sok faj fenyegetettsége olyan mértékű, hogy nem várhatjuk meg, amíg mindenkiből öntudatos természetvédő lesz. A veszélyeztetett növényekből és állatokból előállított termékek kereskedelmét nemzetközi egyezmények szabályozzák. Egyes ajándéktárgyak hazahozatalához engedélyekre van szükség, míg számos más termék megvétele és behozatala tilos. Ezeket a vám, illetve a természetvédelmi hatóság tulajdonosuktól elkobozza, és büntetőeljárást indít a tudatlan turista ellen.

Az illegális kereskedelem által leginkább veszélyeztetett állat- és növényfajok:

  • díszmadarak
  • szárazföldi teknősök
  • tengeri teknősök
  • medvék
  • krokodilok, kígyók, gyíkok
  • elefánt
  • tokfélék
  • korallok és kagylók
  • nagymacskák
  • növények
 
Kiemelt hirdetések

- nincs aktuális kiemelt hirdetés -

 
Apró frissek

KÉPREGÉNY! Hogyan halt ki 3 tigris faj: KATT

(2017.02.17.)

 
Navigation
 
Chat

¤ Chat ikonok ¤

Lehetőleg kultúrált körülmények között folyjon a társalgás! :)

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
S.O.S.Adományvonal a hiúzokért

Most egyetlen hívással vagy SMS elküldésével segítheted a WWF munkáját! 

 

 
V.A.J.

- jelenleg nem jelentkeztem semmilyen versenyre -

 
Kitekintés
 

 

 

CSS Codes


Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok