Üdvözlet!

Üdvözöllek kedves látogató az én kis világomban! Az oldalamat azért hoztam létre, hogy minél több mindent megoszthassak veletek a nagymacskákról és a természetről. Nagyjából 8 évvel ezelőtt vált szenvedélyemmé a honlapszerkesztés és kisebb mélypontokkal, hoszabb zárásokkal cifrázva éveimet most újra megpróbálom visszaállítani oldalam régi fényét. Ha bármi kérdésetek, kérésetek, kívánságotok van nyugodtan írjatok, nem fogom leharapni senkinek a fejét! ^^ Rólam, mint szerkesztőről, amit a legfontosabb tudni, hogy Anettnak hívnak. :D Egy 20 éves fiatal leányzó, aki nagy lendülettel éli a kis életét! :)

----------------------

¤ Home ¤

¤ Macskák ¤

¤ Természet ¤


Itt az oldal kabalája! ^^ Kattoljatok rá, hogy fejlődjön! :P

Kis kabalánk jelenleg kórházban van, nemsokára műtik, az is lehet, hogy újra kell éleszteni! :( Amint hírt kapok róla, írok!

 
Kreatív sarok

 
Cserék

Ha ki szeretnél kerülni ide, akkor írj nekem chatbe! Ide szinte bárki kikerülhet.

Csere ellenőrzés havonta!
Legutóbb frissítve: 2018.01.25.

 
Adatok

Cím: A természet macskái

Szerkesztő: Anett

Téma: macskafélék, természet, egyéb érdekességek

Mottó: "A tigris olyan,mint én: Ragadozó"

Ajánlott felbontás: 1366 x 768 (ez az én gépem felbontása, így ehhez igazítom a kódokat, képeket)

Ajánlott böngésző: Google Chrome

Nyitás: 2012. március 09.

CSS by: CSS kódok + saját alakítások

Elérhetőségek: 

micaanett@gmail.com


megszűnt oldalak

Ahol minden elkezdődött: tiger.sokoldal.hu

Nyitott: már nem tudom (2010-ben valamikor)

Zárt: 2011. április 20.

Ahol minden folytatódott: tigrisek-vilaga.elivepage.com

Nyitott: 2011. április 25.

Zárt: 2012. február 27.

 
Mancsok
Indulás: 2012-03-09
 
CITES

CITES
Ne vedd, védd!

Mi a CITES?


A Washingtoni Egyezmény vagy más néven CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora – Egyezmény a veszélyeztetett vadon élő növény- és állatfajok nemzetközi kereskedelméről) 1973-ban jött létre. Magyarország az egyezményhez 1985-ben csatlakozott.

Célja, hogy ellenőrzése alá vonja a veszélyeztetett fajok kereskedelmét, és ezáltal megakadályozza, hogy állat- és növényfajok ezrei a kipusztulás szélére jussanak.

A világméretű megállapodásnak ma már több mint 160 ország tagja, és több mint 35 ezer faj kereskedelmét tiltja és szabályozza.

A kipusztulás szélén álló fajok befogása és kereskedelme szigorúan tilos. Jelenleg közel 800 ilyen fajt sorol fel az egyezmény I. függeléke. A II. függelékben a kevésbé súlyos helyzetben lévő állatok és növények szerepelnek, melyek korlátozott mennyiségben, természetvédelmi hatósági engedélyekkel kereskedelmi forgalomba kerülhetnek. Ezt az úgynevezett CITES-engedélyt hazánkban a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Nemzetközi Természetvédelmi Egyezmények Osztálya (CITES Igazgatási Hatóság) adhatja ki.

Az egyezmény előírásai nemcsak az élő állatokra és növényekre, hanem azok minden részére és származékára, a belőlük készült termékekre is vonatkoznak.

Az Európai Unió és ehhez igazodva Magyarország előírásai sok faj esetében szigorúbbak a CITES alapelőírásainál.

Mikor szükséges a CITES-engedély?


Ha élő állatot, növényt vagy ezekből készült bármilyen terméket szeretne vásárolni, tájékozódjon előre, hogy a kiszemelt ajándék megvétele, behozatala nem tiltott-e, és ha nem, akkor beszerzéséhez milyen engedélyek szükségesek.

Az egyezmény hatálya alá tartozó növény- és állatfajok példányainak országhatárokon történő átszállításához előzetesen kiállított CITES engedély szükséges.

Az export-engedélyek kiállításáért a kivitelt megelőzően az exportáló ország CITES-hatóságához kell fordulni.

Az export-engedély mellé a legtöbb esetben import-engedély is szükséges, amelyet a hazai CITES Igazgatási Hatóságnál kell beszerezni, szintén előzetesen.

Mik az engedély nélküli behozatal következményei?


Azon túl, hogy hozzájárul egyes fajok kipusztításához, rendkívül kellemetlen helyzetbe hozhatja magát, mivel ezeket a példányokat vagy termékeket a határon vagy az országon belül az illetékes hatóságok elkobozzák. Ráadásul eljárást is indítanak az illegális áruk birtokosa ellen, aminek kimenetele – az eset súlyától függően – pénzbírság vagy súlyosabb esetben 1-3 évig terjedő börtönbüntetés is lehet.

Veszélyes emléktárgyak


A népszerű nyaralóhelyeken rengeteg olyan ajándéktárgyat találhatunk, amelyek állatokból vagy növényekből készültek. Közöttük sok olyan is van, ami ellen a legszigorúbb természetvédőknek sem lehet kifogásuk. Ha a turista marhabőr nadrágszíjat vagy fűzfavesszőből készült kosarat vásárol, a helybéli kézművesek megélhetését segíti, a természetet pedig nem károsítja. De a piacokra nagyon sok veszélyeztetett fajból készült szuvenír kerül, ezek árusítása pedig pusztítással jár.

Egyre több embernek kéne gondolnia vásárlásuk következményeire, hiszen a legtöbb turista szereti a természetet, és csak tájékozatlanságból vagy meggondolatlanságból járul hozzá az élővilág rombolásához. Ám ma már sok faj fenyegetettsége olyan mértékű, hogy nem várhatjuk meg, amíg mindenkiből öntudatos természetvédő lesz. A veszélyeztetett növényekből és állatokból előállított termékek kereskedelmét nemzetközi egyezmények szabályozzák. Egyes ajándéktárgyak hazahozatalához engedélyekre van szükség, míg számos más termék megvétele és behozatala tilos. Ezeket a vám, illetve a természetvédelmi hatóság tulajdonosuktól elkobozza, és büntetőeljárást indít a tudatlan turista ellen.

Az illegális kereskedelem által leginkább veszélyeztetett állat- és növényfajok:

  • díszmadarak
  • szárazföldi teknősök
  • tengeri teknősök
  • medvék
  • krokodilok, kígyók, gyíkok
  • elefánt
  • tokfélék
  • korallok és kagylók
  • nagymacskák
  • növények
 
Kiemelt hirdetések

- nincs aktuális kiemelt hirdetés -

 
Apró frissek

Elég sok kép el van tűnve még egy-két menüben. Azokat igyekszem a közel/távoli jövőben visszapótolni! :)

(2017.12.28.)

Mint láthatjátok, hoztam egy kis apróságot így év végére! Remélem, jövőre talán egy picit vissza tudom hozni ide az életet, de nem ígérek semmit, mert annak sosem lett jó vége! 

Kellemes Ünnepeket! ^^ :D

(2017.12.28.)

KÉPREGÉNY! Hogyan halt ki 3 tigris faj: KATT

(2017.02.17.)

 
Navigation
 
Chat

¤ Chat ikonok ¤

Lehetőleg kultúrált körülmények között folyjon a társalgás! :)

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
S.O.S.Adományvonal a hiúzokért

Most egyetlen hívással vagy SMS elküldésével segítheted a WWF munkáját! 

 

 
V.A.J.

- jelenleg nem jelentkeztem semmilyen versenyre -

 
Kitekintés
 

 

CSS Codes


Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |