Üdvözlet!

Üdvözöllek kedves látogató az én kis világomban! Az oldalamat azért hoztam létre, hogy minél több mindent megoszthassak veletek a nagymacskákról és a természetről. Nagyjából 8 évvel ezelőtt vált szenvedélyemmé a honlapszerkesztés és kisebb mélypontokkal, hoszabb zárásokkal cifrázva éveimet most újra megpróbálom visszaállítani oldalam régi fényét. Ha bármi kérdésetek, kérésetek, kívánságotok van nyugodtan írjatok, nem fogom leharapni senkinek a fejét! ^^ Rólam, mint szerkesztőről, amit a legfontosabb tudni, hogy Anettnak hívnak. :D Egy 20 éves fiatal leányzó, aki nagy lendülettel éli a kis életét! :)

----------------------

¤ Home ¤

¤ Macskák ¤

¤ Természet ¤


Itt az oldal kabalája! ^^ Kattoljatok rá, hogy fejlődjön! :P

Kis kabalánk jelenleg kórházban van, nemsokára műtik, az is lehet, hogy újra kell éleszteni! :( Amint hírt kapok róla, írok!

 
Kreatív sarok

 
Cserék

Ha ki szeretnél kerülni ide, akkor írj nekem chatbe! Ide szinte bárki kikerülhet.

Csere ellenőrzés havonta!
Legutóbb frissítve: 2018.01.25.

 
Adatok

Cím: A természet macskái

Szerkesztő: Anett

Téma: macskafélék, természet, egyéb érdekességek

Mottó: "A tigris olyan,mint én: Ragadozó"

Ajánlott felbontás: 1366 x 768 (ez az én gépem felbontása, így ehhez igazítom a kódokat, képeket)

Ajánlott böngésző: Google Chrome

Nyitás: 2012. március 09.

CSS by: CSS kódok + saját alakítások

Elérhetőségek: 

micaanett@gmail.com


megszűnt oldalak

Ahol minden elkezdődött: tiger.sokoldal.hu

Nyitott: már nem tudom (2010-ben valamikor)

Zárt: 2011. április 20.

Ahol minden folytatódott: tigrisek-vilaga.elivepage.com

Nyitott: 2011. április 25.

Zárt: 2012. február 27.

 
Mancsok
Indulás: 2012-03-09
 
Nemzeti parkok

Floridai Everglades Nemzeti Park

A floridai félsziget csücskében található Everglades Nemzeti Park klímája szubtrópusi. Ez az egyetlen hely Észak-Amerikában, ahol fenyők és tölgyek, az orchideák, trópusi fák és mangrovék tőszomszédságában élnek. Az ideérkező látogatók számára a „glades”, vagy ahogyan a szeminola indiánok nevezik: a Pa-Hay-Okee (vizes füvek) határtalan elárasztott prérinek, egybefüggő mocsárnak látszanak. Valójában azonban itt egy folyó hömpölyög, igaz, nehéz észrevenni, hiszen 80 kilométer széles, mindössze 15 centiméter mély, medrének lejtése pedig rendkívül enyhe: az Okeechobee-tó, ahonnan a folyó ered, pusztán 50 centiméteres tengerszint feletti magasságon fekszik. Körülbelül 160 kilométeren kanyarog tova, alig érzékelhető sebességgel, s a floridai öbölbe torkollik.

A vidék sekély vizeit jellegzetes kétéltűek lakják – ilyen az észak-amerikai ökörbéka, a vörös szalamandra, különféle kígyófajok és a rettegett krokodilok, rémisztő aligátorok. Ám az Everglades Nemzeti Park mindenekelőtt a madarak: pelikánok, kócsagok, kígyónyakú madarak, rózsás kanalasgémek számára jelent valóságos földi paradicsomot. Az itt élő madarak gyakran annyira szelídek, hogy megengedik a látogatóknak, hogy egészen közelről csodálják meg szépségüket. A sólymok a „fűfolyam” fölött köröznek: gyíkok, kígyók, apróbb emlősök után kutatva fürkészik a tájat. Szívesen választ élőhelyet ezen a vidéken egy békés, a tekintélyes 0,5 tonnás testtömeget is elérő tengeri emlős: a karibi manáti is.


Grand Canyon

¤ Történeti áttekintés ¤ A táj ¤

 

 

 

 


Hawaii Nemzeti Park

¤ Történeti áttekintés ¤ A táj ¤

 

 

 

 


Iguazú

Több kilométer távolságra elhallatszik az Iguazú folyó vízeséseinek – jobban mondva táblás zsilipeinek – mindent elnyomó, félelmetes dübörgése. Mielőtt a „nagy víz” – a bennszülöttek nyelvén iguazu – a Parana folyóba ömlik, 72 méteres mélysége, az úgynevezett „ördögtorokba” zubog alá, a vízmennyiségtől függően 160-260 teraszon végigszökellve. A vízesés magasabb a Niagaránál. Esős évszakban úgy néz ki, mint egy körülbelül 4 kilométeres, gyöngyöző ezüstfüggöny, ami meg-meggyűrődik az alatta elterülő sziklákon. Az Argentína és Brazília közötti esőerdősávban elhelyezkedő, fantasztikus díszletet joggal sorolhatjuk a világ legszebb természeti jelenségei közé.

Az Iguazú folyó mentén feltűnően vékony törzsű pálmák nőnek: akár a 20 méteres magasságot is elérik, törzsük átmérője pedig 20 centiméter körüli. Csúcsrügyük számos állat számára ízletes falat, ám ha letépik, a növény elpusztul: így ez a pálmafaj egyes kiterjedt, nem védett területekről teljesen eltűnt.

¤ Történeti áttekintés ¤ A táj ¤


Carlsbad Caverns

¤ Történeti áttekintés ¤ A táj ¤

 

 

 

 


Los Glaciares Nemzeti Park

¤ Történeti áttekintés ¤ A táj ¤

 

 

 

 


Canaima Nemzeti Park

¤ Történeti áttekintés ¤ A táj ¤

 

 

 

 


Yellowstone Nemzeti Park

Az Egyesült Államokban (sőt, talán nem túlzás azt állítani, hogy az egész világon) a leghíresebb nemzeti park Wyoming államban található. Évente átlagosan több mint hárommillióan keresik fel, de a látogatóknak gondosan óvniuk kell a park ökoszisztémáját. A csodálatos zöldben pompázó, itt-ott tágas prérikkel megszakított fenyőerdők Észak-Amerika legjellegzetesebb állatainak – bölényeknek, grizzlyknek, jávorszarvasoknak és prérifarkasoknak – adnak otthont.

A területet a víz alakította, formálta: a medrében hangos zúgással hömpölygő Yellowstone folyó mély kanyont vájt a földbe. Útja során a Niagaránál kétszer magasabb vízesések keletkeznek, vizével ez a folyó táplálja a kontinens legnagyobb, majdnem egész évben jéggel borított, magas fekvésű tavát. A tó befagyott vize érdekes kontrasztban áll a területen szinte mindenütt megtalálható termálvizekkel: a meleg vízű források, fumarolák (vulkáni gázok), a forró sártól bugyogó sárteknők és gejzírek már-már pokoli díszleteket sejtetnek.

A Yellowstone (sárga kő) elnevezés a folyó által vájt kanyon sziklafalainak színére utal: ezek ugyanis ragyogó okkersárga színben pompáznak.

¤ Történeti áttekintés ¤ A táj ¤


Torres del Paine Nemzeti Park

¤ Történeti áttekintés ¤ A táj ¤

 

 

 

 

 

Forrás

 
Kiemelt hirdetések

- nincs aktuális kiemelt hirdetés -

 
Apró frissek

Elég sok kép el van tűnve még egy-két menüben. Azokat igyekszem a közel/távoli jövőben visszapótolni! :)

(2017.12.28.)

Mint láthatjátok, hoztam egy kis apróságot így év végére! Remélem, jövőre talán egy picit vissza tudom hozni ide az életet, de nem ígérek semmit, mert annak sosem lett jó vége! 

Kellemes Ünnepeket! ^^ :D

(2017.12.28.)

KÉPREGÉNY! Hogyan halt ki 3 tigris faj: KATT

(2017.02.17.)

 
Navigation
 
Chat

¤ Chat ikonok ¤

Lehetőleg kultúrált körülmények között folyjon a társalgás! :)

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
S.O.S.Adományvonal a hiúzokért

Most egyetlen hívással vagy SMS elküldésével segítheted a WWF munkáját! 

 

 
V.A.J.

- jelenleg nem jelentkeztem semmilyen versenyre -

 
Kitekintés
 

 

CSS Codes


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!